Säkra e-posttjänsten Protonmail fördubblar veckoansökningarna efter Trumps vinst

protonmail mobile epost

Mängder av internetanvändare i USA har börjat använda e-posttjänsten Protonmail efter att Donald Trump tagit hem presidentvalet. Det meddelar tjänsten som säger att antalet nya användare fördubblats på bara en vecka.

Det som gör Protonmail så intressant för många är att e-posttjänsten använder tuff kryptering för att göra e-postmeddelanden oläsbara för andra är avsändare och mottagare. Idag har Protonmail fler än 2 miljoner användare och antalet bara växer för varje sekund.

Tjänsten kan användas i mobiltelefonen, både på Android och iOS, samt i webbläsaren på datorn. Alla servrar finns i Switzerland vilket betyder att landets utmärkta nätneutralitet skyddar där andra länder ofta har mer osäker lagstiftning kring hantering av krypterad data.

All kommunikation, all data och användning från användarnas sida är krypterad, onåbar och helt säker. Enligt Protonmail åtminstone. Inte ens de egna utvecklarna på tjänsten kan komma åt din information, oavsett om de har fysisk tillgång till hårdvaran bakom tjänsten eller inte.

Den stora frågan för många användarna är huruvida de ska lämna Google Gmail och Microsoft Outlook för Protonmail — och de allra flesta kommer aldrig ha behovet av att byta.

Företag som Google, Microsoft och Facebook lever på att samla in din personliga information för att ge dig tätare knutna annonser. Det ska i sin tur locka dig att köpa mer via internet. Och din e-post är en stor del av det som samlas in. Du kan undvika det genom att använda Protonmail, eller någon annan e-posttjänst av de hundratals som finns. För den extra säkerhetens skull — ja frågan är vad du försöker stoppa andra från att läsa.

Läs mer på den officiella webbsajten för Protonmail.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.