Huawei P30 Pro – första uppdateringen är släppt

huawei p30 pro

Huawei P30 Pro har uppdaterats med ny mjukvara. Den nya versionen har bland annat optimeringar för kameran och förbättrar fingeravtrycksläsare. Här kan du läsa mer om förbättringarna.

  • En mindre uppdatering med buggfixar och sårbarhetstätningar från Google
  • Installeras OTA utan att du förlorar filer eller inställningar
  • Väger in på runt 404 MB, så använd WiFi vid nerladdning
  • Sämre signalstyrka med Galaxy S10 Plus

Huawei P30 Pro släpps till butik den 5 april 2019, men redan har en första uppdatering släppts. Den väger in på 404 MB och ökar versionsnumret i telefonen till 9.1.0.124. Totalt finns sju förändringar som är värda att nämna.

Förbättringarna med version 9.1.0.124 för Huawei P30 Pro

Kameran: Den första är att kameran har förbättrats med ökad prestanda i specifika situationer. Exakt vad det betyder har Huawei inte specificerat, men alla förbättringar är så klart välkomna.

Ljudkvalitet: Även ljudkvaliteten har förbättrats. Mer specifikt kunde en bugg göra så att ljud och bild inte var synkroniserad vid uppspelning av video som spelats in via Instagram, och det är numera löst.

SwiftKey: En bugg har lösts som gjorde att SwiftKey inte kunde använda specifika situationer där e-postmeddelanden hade stora bifogade filer.

Skärmen: Always-On-skärmen kunde tidigare inte visa aviseringar från tredjepartsappar. Det är nu möjligt med senaste uppdateringen.

Fingeravtrycksläsare: Telefonen är nu snabbare på att auktorisera dig som användare när du använder fingeravtrycksläsaren.

Säkerhet: De senaste säkerhetsfixarna från Google (mars 2019) följer med uppdateringen. Det betyder att alla hittills kända sårbarheter och buggar är fixade i Android.

Uppdateringen till P30 Pro installeras över OTA

Uppdateringen installerar du OTA utan att några inställningar eller filer tas bort från telefonen. Tänk på att använd WiFi när du laddar ner mjukvaran och säkerhetskopiera viktiga filer utifall att något går fel längs vägen.

Om du har en Huawei P30 istället för P30 Pro väntas denna få samma uppdatering när mobiltelefonerna finns i handeln. Uppdatera snarast för bästa prestanda och säkerhet.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.