Surface Book 2 uppgraderas med Core i5 8th Gen

microsoft surface book 2 official img

Microsoft har uppgraderat Surface Book 2 med åttonde generationens Intel Core-processorer. Det är en Core i5-processor för 13-tumsvarianten med maximal klockfrekvens på 3,6 GHz. Samtidigt behåller Microsoft den gamla varianten på marknaden, men med ett lägre pris.

Surface Book 2 är galet dyra maskiner. Grundmodellen kostar nära 18 000 kronor, och med en sjunde generationens Intel Core i5-processor så har det varit svårt att rättfärdiga den. Men nu gör äntligen Microsoft slag i saken och släpper en uppgraderad variant.

Grundmodellen tar steget från gamla, dubbelkärniga Core i5 7300U till betydligt nyare Core i5 8350U. Nya processorn är inte bara energieffektivare och har högre klockfrekvens, den är dessutom fyrkärnig vilket hjälper i lite tyngre situationer där fler kärnor stöds.

Microsoft har valt att inte uppgradera RAM-minnet på 8 GB eller lagringsutrymmet på 256 GB. Personligen skulle jag uppskatta om det fanns ett alternativ med Intel Core i5, 16 GB RAM och 256 GB lagring, men för det måste du uppgradera dig med superdyra Core i7-alternativen.

Skärmen med upplösningen 3 000 x 2 000 pixlar, portarna (2 x USB 3.1 Typ-A, 1 x USB-C) och SD-kortläsaren ser också ut att vara identiska med förra varianten. Batteritiden är som tidigare på 17 timmar vid normalt bruk.

Om du planerar att köpa en en Surface Book 2 är vårt råd är att du avvaktar nya varianten med snabbare och energieffektivare processor. Visst, gamla varianten är något prissänkt, men det känns inte tillräckligt för att inte betala det lilla extra för att få nya processorn.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.