Annons

Huawei MatePad Pro – en iPad Pro-kopia för 2020

Huawei MatePad Pro
Huawei MatePad Pro

Apple dominerar marknaden för surfplattor helt. Och anledningen till det är enkel – det finns inga riktigt bra surfplattor med Android just nu. Det är något som Huawei kanske kommer att ändra på med en ny iPad Pro-kopia.

Enligt en läcka via webbsajten 91Mobiles är likheterna mellan nya Android-plattan från Huawei och Apple iPad Pro stora. Den enda visuella skillnaden ska vara att Huaweis modell har en utskärning framtill i ena hörnet för kameran.

Och likheterna slutar inte där. Enligt Evan Blass – en person känd för att läcka kommande produkter – så kan surfplattan kallas Huawei MatePad Pro. Vilket betyder att Huawei även härmar Pro-namnet i sin egen produkt.

Dessutom kan Huawei MatePad Pro har en magnetkontakt likt iPad Pro för ett tangentbord. Huruvida tangentbordet medföljer Android-surfplattan eller inte återstår att se, men det vore sannolikt att det är ett extra tillval.

Läckt bild av 91Mobiles

Specifikationerna säger webbsajten 91Mobile är av hög klass. Under skärmen (med okänd storlek) ska det sitta en Huawei-tillverkad Kirin 990-processor med inbyggt 5G-modem, upp till 8GB RAM-minne och 256GB lagringsutrymme. 91Mobile säger även att batteriet ska vara ”stort”, men någon kapacitet nämns inte.

Det saknas bra Android-surfplattor på marknaden och Huawei har visat sig mycket kapabla att skapa prylar baserade på Android. Men hur glädjande det än skulle vara med en högkvalitativ Huawei-surfplatta så återstår problemet med att Googles tjänster inte kan användas i företagets produkter – vilket betyder att MatePad Pro är död innan den når marknaden, i alla fall utanför Kina.