Hotbrev från Apples advokater skickas till känd teknikläckare

Varnar för rättsliga åtgärder – skärmdumpade generella inlägg

Kraschad iPhone 5

Apple har gått till attack mot teknikläckare enligt nya uppgifter som bland annat Macrumors tagit del av. Hotbrev har skickats från Apples advokater med varningar om rättsliga åtgärder.

  • Skickade skärmdumpar på kritik och köpråd (!)
  • Varnar med rättsliga åtgärder
  • Kan få bloggare att radera material

Läs mer: Fel WiFi-namn är farlig för din iPhone

Varnar Kang för att publicera information om osläppta prylar

Enligt en artikel på Macrumors.com har bland annat kända teknikläckaren Kang fått minst ett hotbrev från Apples advokater.

I brevet ska Apple ha varnat Kang om att inte publicera information om ännu osläppta produkter Om han fortsätter kan det leda till rättsliga åtgärder.

Som bevis inkluderade Apple skärmdumpar från Kangs Weibo-sida. Skärmdumparna visade bland annat  inlägg där Kang beskriver olika problem han haft med Apples produkter, köpråd, lanseringsdatum och mer.

Apple ska även ha inkluderat skärmdumpar på mer generella inlägg.

Det är en sak om Apple ogillar att information om deras kommande produkter läcker ut. Vi kan förstå att det inte är uppskattat. Men om Apple attackerar Kang för att han uppmärksammar problem med Apple-produkter eller ger köpråd så blir det något helt annorlunda.

Det förekommer att företag försöker styra det redaktionella innehållet på olika sajter. Vi har exempelvis sett taffliga försök från både LG och Nvidia.

Läs mer: Här är prylarna som kan köra iOS 15, iPadOS 15, macOS Monterey & watchOS 8

Kang har en utmärkt träffsäkerhet i sina rykten

Det är inte konstigt att Apple skickar sina hotbrev till just Kang. Han har nämligen en extremt hög träffsäkerhet i sina rykten och uppgifter

Enligt Appletrack.com är tillförlitligheten på skyhöga 97,1 procent, vilket kan jämföras med kända analytikern Ming-Chi Kuo som ”bara” stannar på 75 procent.

Kang kommenterar det hela med att han nu är en måltavla. Det finns även indikationer på att Apples hotbrev kan få honom att radera material som tidigare publicerats.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.