Apple har uppdaterat mjukvaran till AirTag (juni 2021)

Apple AirTag

Apple har släppt ny mjukvara till bluetooth-spåraren AirTag. Det handlar om en mindre uppdatering med ett litet antal, ospecificerade nyheter.

  • Mindre uppdatering
  • Oklart exakt vad den fixar
  • Du kan inte uppdatera manuellt

Läs mer: Ny firmware till AirTag fixar spårningsproblem 


Den senaste mjukvaran till AirTag är 1.0.276. Därtill finns ett versionsnummer som indikerar vilken revision av mjukvaran som din AirTag använder.

Med senaste uppdateringen fortsätter mjukvaran att vara 1.0.276, men versionsnumret har ändrats från 1A276d till 1A287b.

Det finns inga indikationer på vad som är nytt med 1A287b. Sannolikt handlar det om mindre ändringar och buggfixar som rättar till småfel i den befintliga mjukvaran.

Precis som tidigare så är uppdateringen av mjukvaran helt automatisk. Du kan inte påskynda den, utan så länge din AirTag har kontakt med din mobiltelefon så kommer den att uppdateras förr eller senare.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.