Hoppa över introt på Netflix med Chromecast

netflix-chromecast-skip-info

Om du använder en Chromecast för att titta på Netflix via Android – då har vi en mycket välkommen nyhet att berätta. Det är nämligen möjligt att hoppa över intron på Netflix med version 6.3 av filmtjänstens Android-app.


Du slipper alltså hoppa framåt manuellt när du inte vill titta på introduktionen till säsong sju av samma serie som du sett de senaste månaderna. Ett i-landsproblem kan tyckas, men det är minst sagt välkommet för Netflix-användarna.

När du tittar på en serie där intron kan hoppas över får du en knapp längst ner på telefonen som visar det. Med en liten pil-ikon och texten ”Skip intro” hoppar du fram till exakt rätt tid för att börja serien med ett knapptryck.

Vissa intron är dock riktigt, riktigt välgjorda och är helt klart värda att titta några extra gånger på. Undertecknad räknar både Game of Thrones och Stranger Things i den kategorin.

Just nu saknar iOS-appen för Netflix samma funktion, men vi räknar med att den dyker upp inom en snar framtid. När det sker väntas filmtjänsten även uppdatera sina hjälpsidor med mer information om hur man skippar introt.


Ladda ner Netflix för Android eller iOS via respektive länk. Tänk på att du behöver en prenumeration på Netflix för att använda filmtjänsten. Har du en telefon med rätt stöd kan du även titta på serier och filmer med HDR.