Fullt flerspelarläge i No Man’s Sky – släpps med Next den 24 juli

No Man's Sky

No Man’s Sky har omgärdats av kontroverser och kritik. En av de största kritiska punkterna har varit bristen på multiplayer-stöd – något som initialt utlovades före lanseringen men som aldrig blev av. Först nu är stödet på gång, och många är skeptiska.

Redan förra året släpptes begränsat stöd för multiplayer-spelande med andra. Efter uppdateringen till Atlas Rises kunde spelare synas i varandras närhet som svävande klot. Nu bekräftar Hello Games-grundaren Sean Murray att utvecklarna är redo att ta nästa stora steg med uppdateringen Next.

Next ger ett fullständigt stöd för multiplayer till No Man’s Sky. Samtidigt med uppdateringen släpps Xbox One-versionen och båda når marknaden den 24 juli i år. Samma dag släpps Next-uppdateringen till befintliga spel på både PC och Playstation 4.

no mans skySå här förklarar Sean Murray hur multiplayer-delen ska fungera:

Du kommer att kunna utforska universumet med dina vänner, eller bara stöta på främmande resenärer. Du kan hjälpa dina vänner att hålla sig vid liv, eller utnyttja andra för din egen överlevnad.

Små skydd eller komplexa kolonier kan byggas som ett lag och delas med andra spelare. Slåss som en pirat eller var en assistera i episka rymdstrider med vänner och fiender.

Tävla med exocrafts genom konstiga alien-liknande marker, skapa racerbanor och vägar som kan delas online.

I skrivande stund finns inga bilder eller videor som visar hur det kommer att se ut. Förhoppningsvis släpper Hello Games lite material kring uppdateringen så att vi får en glimt av alla nyheter i god tid för lanseringen.

De borde närma sig ett slut på utveckligen av Next. Enligt Sean Murray har det pågått spelartestar under sex månader, och ska vi tro Sean har spelet utvecklats till en helt ny upplevelse som communityn lär uppskatta. Innan Next släpps återstår det dock att se (för vi har hört det tidigare).

No Man’s Sky Next släpps som en gratis uppdatering för nuvarande äger av spelet den 24 juli.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.