Sony WH-1000XM2 har fått stöd för Google Assistant

Sony MDR-1000X ihopfalld

Världens bästa trådlösa hörlurar med aktiv brusreducering. Det är beskrivningen på utmärkta Sony WH-1000XM2. De har bäst ljudkvalitet i prisklassen – och nu med stöd för Google Assistant.

  • Stöd för Google Assistant till WH-1000XM2 och WI-1000X
  • Använder ambient-knappen för att aktivera assistenten
  • Släpps med ny mjukvara till hörlurarna
  • Installera via kompanjon-appen på din telefon

Med en uppdatering av mjukvaran i WH-1000XM2 aktiveras stöd för den digital assistenten. Det betyder att hörlurarna får samma stöd som Bose QC 35II och Google Pixel Buds haft ett tag nu.

Integrationen med Google Assistant ger dig bland annat tillgång till röstkommandon och uppspelning av notifieringar från utvalda appar. Du kan till och med välja Google Assistant framför Siri med din iPhone.

När mjukvaran är installerad kan du använda ambient-knappen på hörlurarna för att aktivera Google Assistant. Det gäller även för in-ear-lurarna WI-1000X som får samma funktionalitet.

Har du inte uppdaterat dina hörlurar ännu? Öppna kompanjon-appen som finns på din telefon så får du en notifikation där om att ny firmware finns tillgänglig. Följ instruktionerna på skärmen för att komma igång.

Stödet för Google Assistant kommer även till WF-1000X, WH-CH900N och WH-H900N inom kort.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.