Hitta AirTags i närheten med iOS 15.2

Apple AirTag

Är du rädd att någon försöker spåra dig med en AirTag? Med iOS 15.2 på mobiltelefonen kan du enkelt skanna av närområdet och se om det finns AirTags som kan spåra dig.

Du gör det med den förbättrade Hitta-appen som följer med iOS 15.2 och den kan även hitta andra, spårbara enheter som kan användas för att identifiera rörelsemönster när de placerats hos individer

Läs mer: Advokat spårade hemlösas prylar med Apple AirTags – avslöjade lagbrott

Om Hitta-appen identifierar en spårbar enhet så hjälper Apple med instruktioner på hur du avaktiverar den hittade enheten. Det är normalt mycket enkelt och går på under minuten.

En annan nyhet är att Apple har gjort det enklare att hitta och returnera legitimt borttappade och spårbara prylar. Som AirTags och AirPods. Med ”Help Return Lost Items” får du hjälp att kontakta ägarna till de enheter som du hittar.

apple hitta airtags ios 152 2021

Varje spårbar enhet kan ha ett unikt meddelande som ägaren lägger till. Exempelvis med instruktioner för returnering av prylen, en e-postadress eller ett telefonnummer.

Läs mer: Hur mycket kostar Apple AirTags?

Det finns flera fall där AirTags används för att spåra inte bara prylar, utan även människor och djur. I många fall mycket framgångsrikt och det finns specialprylar för exempelvis hundar och katter där AirTags fästs för smidig spårning.

I ett uppmärksammat fall lyckades en advokat spåra hemlösas prylar med AirTags. Målet var att bevisa hur deras prylar samlades och slängdes på soptippen på ett olagligt vis. Och spårningen lyckades!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.