Apple iCloud för Windows – 3 stora nyheter

apple-icloud-cloud-logo

Apple iCloud för Windows har fått en ny version som är kraftigt förbättrad. Ändringsloggen har bara tre korta rader, men det är tunga nyheter som Apple introducerar.

Nya versionen bör göra det lite lättare för användare som investerat sig helt i Apples ekosystem, men som ändå behöver Windows till vissa delar av sitt digitala liv.

Läs mer: Så använder du egen domän med Apple iCloud

Stöd för Apple ProRes och ProRaw

Den första nyheten är att användare av video- och bildformaten ProRes samt ProRaw äntligen kan öppna dessa på korrekt sätt via iCloud i Windows.

Apple ProRes och ProRaw är så kallade råformat för bilder och videor för att bevara så mycket bilddata som möjligt innan materialet redigeras i exempelvis Photoshop.

Skapa säkra lösenord i iCloud Passwords

Nästa stora nyhet är att du äntligen kan använda iCloud Passwords för att skapa nya lösenord. Och det är lika enkelt som det faktiskt låter.

När du sparar en ny inloggning på exempelvis en webbsajt så finns nu knappen ”Generate strong password” som genererar ett nytt lösenord med versaler, gemener, specialtecken och siffror.

Läs mer: iCloud för Windows har äntligen en lösenordshanterare

Enklare att lägga till / ta bort personer till delat material

Personer som är tilldelade en specifik fil eller mapp kan nu lägga till fler personer till det delade materialet. Det gör det enklare att kommunicera och samarbeta med andra kring exempelvis dokument och bilder.

Apple iCloud för Windows laddar du ner från Microsoft Store här.
Obs: Tänk på att du måste ha ett Apple-konto för att använda appen.

För att använda nya iCloud för Windows (v13) krävs att du använder Windows 10 (version 18362.145) eller nyare.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.