Hur mycket kostar Apple AirTags?

Apple AirTag

Apple AirTag är släppt och du kan köpa bluetooth-trackern idag. Men om du gör det så får du vara beredd på att ta fram djupa plånboken, för AirTag-serien är rejält dyr.

Idag kan du köpa Apple AirTag som antingen 1-pack eller 4-pack. Du får några hundralappars rabatt med fyrpacket, men det är ingen överväldigande mängd du sparar.

Lästips: Hur lång batteritid har Apple AirTag?

Om du köper fyra AirTag separat så stannar kostanden på 1 400 kronor. Köper du dem i ett fyrpack sparar du 205 kronor, eller cirka 15 procent.

Det är inte bara Apple som säljer AirTag. Flera svenska återförsäljare erbjuder bluetooth-trackern. De flesta till exakt samma pris som Apple.

Här är några av återförsäljarna med direktlänkar:

Lästips: Är Apple AirTag vattentät / vattentålig?

Apple AirTag vs Tile Mate (2020)

tile mate 2020 4pack e1619242275599

Apple AirTag är betydligt dyrare än fjolårets Tile Mate (2020). Du kan köpa en enkel Tile Mate för 269 kronor eller ett 4-pack för 749 kronor.

Det är en prisskillnad mot AirTag på 23 procent respektive 37 procent, vilket får sägas vara en mycket stor skillnad.

Tile Mate är inte lika välanpassad för Apples ekosystem som AirTag är, men om du bara ska hitta din borttappade bilnyckel i hemmet så fungerar Tile Mate minst lika bra för ett lägre pris.

Här är några butiker som säljer Tile Mate (2020) idag:

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.