Hello Games släpper ett nytt spel kallat The Last Campfire

hello games the last campfire

Hello Games – utvecklaren av omtalade No Man’s Sky – har presenterat ett nytt spel. Det heter The Last Campfire och är ett stort steg bort från vad de tidigare släppt. Spelet presenterades under The Game Awards tidigare i december 2018 och är ett så kallat ”Hello Games Short”.


The Last Campfire presenterades i form av en kort men vacker trailer som ni kan beskåda lite längre ner i artikeln. Innehållet lämnar en hel del att tolka och man får inte riktigt grepp om varken berättelse eller vilka varelserna som visas är för några.

Vad vi däremot känner till är att The Last Campfire är ett äventyrsspel och att man styr en figur som kallas en ”Ember”. Denna Ember är långt hemifrån och ska hitta ett sätt att nå tillbaka till sitt hem. För att göra det måste den (läs: du) lösa en rad pussel och utmaningar längs vägen.

The Last Campfire utvecklas av Hello Games-profilerna Chris Symonds och Steven Burgess. De arbetade båda tidigare på LostWinds åt Frontier Developments. Det påminner lite om The Last Campfire med pussel och teknad grafik.

The Last Campfire släpps initialt på PC

The Last Campfire släpps initialt på PC via spelplattformen Steam. Det är oklart om spelet även lanseras på Xbox, Playstation och Switch. Det finns inget exakt lanseringsdatum, men Hello Games meddelar att ett släpp sker under 2019.


Hello Games-grundaren Sean Murray säger att han är stolt över att så få som två utvecklare har lyckats skapa något så artistiskt intressant, roligt och unikt spel.

”It reminds me of why I love working at Hello Games”

Sean Murray

Givetvis kommer inte utvecklingen av No Man’s Sky att avstanna bara för att ett nytt spel är på gång. Det här ser mer ut som ett spännande sidoprojekt för att hålla ångan igång, och ibland behöver utvecklare göra annat för att behålla intresset.