Nya Messenger Lite: Animerade GIF:ar

messenger lite dec2018

Messenger Lite från Facebook har uppdaterats med stöd för animerade GIF-bilder, inställningsbara chattar och möjlighet att dela filer till kontakter. Här kan du läsa mer om alla nyheter i senaste versionen.

  • Messenger Lite tar mindre resurser från din mobiltelefon
  • Flera nya funktioner gör Messenger Lite roligare att använda
  • Tar bara 10 MB att ladda ner från Google Play Store
  • Ångra meddelanden i Facebook Messenger

Messenger Lite är har i grund och botten samma funktion som fullstora Messenger – nämligen att du kan skicka och ta emot meddelanden från kontakter. Utöver det är Messenger Lite mer avskalad och enklare i sin design. Appen tar inte lycka mycket resurser i anspråk på din mobiltelefon jämfört med vanliga Messenger.

Med senaste versionen av Messenger Lite introduceras en rad nyheter som gör appen lite mer lik vanliga Messenger. Dock utan att kännas lika överbelamrad av funktioner och roliga egenskaper. Här är alla nyheterna som du måste känna till.

Stöd för att skicka och ta emot animerade GIF-bilder

Det har varit möjligt att ta emot GIF-bilder under en period nu. De har dock inte varit animerade, vilket givetvis tar udden av det roliga med de rörliga bilderna. Med ett tangentbord som Google Gboard och Microsoft SwiftKey kan du nu hitta och skicka animerade GIF-bilder till alla dina kontakter.

Nu kan du dela filer direkt i Messenger Lite

Messenger Lite har nu stöd för att dela filer direkt i appen. Bara tryck på ”+”-knappen så kan du välja bland dina filer på mobiltelefonen. Exempelvis bilder, videoklipp, dokument och ljudfiler. Klicka på skicka och vips så finns de hos mottagaren.

Ställ in dina chattar som du vill

Du kan nu ställa in dina chattar med olika färger på textbubblorna och standard-emojis. Både för gruppchatter och chatter med enskilda personer. Det går även att ändra smeknamnen på enskilda kontakter.


Du kan läsa mer om de nya förbättringarna på denna officiella nyhetssida från Facebook. Om du inte redan har provat Messenger Lite och vill göra det så besöker du bara denna sida på Google Play Store. Appen är gratis att ladda ner och använda.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.