HBO Max får sin första prishöjning

HBO Max

Warner Bros. Discovery meddelar att filmtjänsten HBO Max får sin första prishöjning. Det handlar om den annonsfria prenumerationsnivån för amerikanska användare i ett första steg. Därefter är risken överhängande att svenska användare får en liknande höjning.

Det gamla priset för HBO Max var 15 USD och det nya ligger på 16 USD, en mindre höjning på bara strax under sju procent. Det officiella svaret på varför priset höjs är att det ”gör det möjligt för oss att fortsätta investera i mer kultur-definierande material och förbättra kundupplevelsen för alla användare”.

Lästips: HBO Max: Allt som släpps på filmtjänsten under 2023

Ett ganska intetsägande standardsvar som vi hört tidigare vid andra, liknande prishöjningar.

HBO Max släpptes under 2020 och har inte haft en enda prishöjning sedan dess. Här i Sverige introducerades tjänsten med ett stenhårt erbjudande om halva priset livet ut för den som var snabb nog att nappa på det.

Warner Bros. Discovery planerar att lägga ner HBO Max inom en överskådlig framtid. Istället planeras en ny, bättre tjänst som kombinerar dagens HBO Max med Discovery+ under våren 2023.

Lästips: Westworld tas bort från HBO Max

Om HBO Max höjs lika mycket i Sverige som i USA så ökar priset från 89 kronor per månad till cirka 95 kronor per månad. Huruvida det kommer en höjning före sammanslagningen av de två filmtjänsterna återstår att se, men vi är rädda at HBO Max inte tänker hedra erbjudandet med halva priset livet ut när ändringen sker.

Via Engadget

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.