Har nya Macbook Pro 14 & 16 (2021) stöd för Face ID?

Macbook Pro 2021

När Apple presenterade nya Macbook Pro 14 & 16 med en utskärning (flärp) i skärmen (precis som iPhone-serien har) så hoppades många på stöd för Face ID. Men har modellerna ansiktsavläsning likt iPhone?

Svaret är tvyärr – nej. Macbook Pro har inte stöd för Face ID vilket betyder att du får låsa upp datorn med lösenord eller din Apple Watch precis som tidigare. Men varför finns inte Face ID-stöd?

Läs mer: Nya Macbook Pro klarar hörlurar med hög impedans

Därför stöds inte Face ID av nya Macbook Pro (2021)

Apple har försökt förklara det hela med att Face ID inte är tillräckligt behändigt på en Mac-dator.

I ett uttalande säger Apple att Touch ID är betydligt mer bekvämt att använda eftersom händerna ändå alltid är på tangentbordet.

And Face ID? When I stare at the laptop’s giant notch, I wonder why I can’t unlock the machine with my face. Mr. Boger said Touch ID is more convenient on a laptop since your hands are already on the keyboard.

Apple har en bra poäng, men samtidigt känns det alltför uppenbart att företaget sparar på den tekniken för att ha något att locka med i nästa stora uppgradering.

Visst, händerna är så klart alltid på tangentbordet, men att inte baka in Face ID-tekniken känns bara snålt och onödigt begränsande.

Läs mer: Här köper du AirPods (tredje generationen) billigast 2021

Vad tycker du om att nya Macbook Pro 14 och 16 har en utskärning, men saknar Face ID?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.