SteelSeries släpper Arctis 7+ & Arctis 7P+

steelseries arctis 7 plus 2021 1

SteelSeries släpper nya modeller av populära gamingheadsetet Arctis 7. Bland förbättringarna hittar stöd för UBS-C och snabbladdning av det inbyggda batteriet.

Det handlar om två nya modeller som heter Arctis 7+ och Arctis 7P+. Skillnaderna mellan de båda hörlurarna är i det närmaste marginella, åtminstone funktionsmässigt.

Läs mer: Steelseries USB-prylar ger administratörsrättigheter i Windows

Arctis 7+ & 7P+ använder USB-C

SteelSeries Arctis 7+ och Arctis 7P+ behåller alla de populära och omtyckta egenskaper som originalet har. Det betyder en bekväm design, utmärkt ljud i både stereo och surround, samt en välljudande mikrofon.

steelseries arctis 7 plus 2021 2
Äntligen USB-C i nya Steelseries-hörlurarna

Den stora skillnaden mot tidigare är att den gamla microUSB-porten är ersatt av USB-C (äntligen!) och att du nu får tre timmars speltid med bara 15 minuters laddning.


Den totala batteritiden har ökat och du får nu 30 timmars speltid från 100 procents laddning. Det är en ökning med 6 timmar, eller 25 procent, från original Arctis 7.

Läs mer: SteelSeries Arctis 9 – gaminglurar till PC och Playstation 4 & 5

Skillnaderna mellan Arctis 7+ och 7P+ är små

Steelseries Arctis 7P+ finns att köpa i både vitt och svart utförande medan Arctis 7+ endast finns i svart.

Om du har en Playstation 5 eller planerar att köpa en så är det Arctis 7P+ som gäller. Den modellen stöder nämligen 3D Audio med Sonys senaste spelkonsoler. Arctis 7+ däremot gör det inte.

Ingendera modell stöder Xbox-serien, så om du har Microsoft spelkonsoler så får du leta efter andra hörlurar.

Cirkapriserna för de nya hörlurarna är 2 049 kronor för Arctis 7P+ och 2 049 kronor för Arctis 7+. Du läste rätt – priset är samma för båda hörlurarna.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.