Google One VPN kommer till Sverige, Norge, Finland & Danmark

google one vpn 2021

Google släpper One VPN i våra nordiska länder. Bland annat släpps VPN-tjänsten i Sverige, Norge, Finland, Danmark och på Island.

Med One VPN döljer du din riktiga ip-adress så att webbsajter, tjänster och andra som din dator, surfplatta eller mobiltelefon besöker på internet inte ser var du befinner dig.

Läs mer: 5TB lagringsutrymme med Google One

Det kostar från cirka 10 USD, eller runt 110 kronor inklusive moms, att använda One VPN. Tjänsten är en del av Google One som ger en rad olika fördelar till ditt Google-användande.

Bland annat extra lagringsutrymme med upp till 2 terabyte, snabbare support från Googles experter och andra förmåner.

Google One VPN har sedan en tid funnits på marknader som USA, Kanada, Mexiko, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Spanien och Italien.

Idag rullas One VPN även ut på Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Österrike, Schweiz, Belgien, Irland och Nederländerna.

Läs mer: Cloudflare Warp VPN är släppt – gratis VPN-tjänst

Fördelen med VPN-tjänster är att du krypterar all trafik till och från den enhet du använder – och att andra på internet inte ser din fysiska ip-adress.

Men en VPN-tjänst kräver att du litar på tjänsten då all din data skickas via deras servrar. Google bedyrar att deras One VPN-tjänst är säker och att den granskas av oberoende, utomstående part.

Läs mer om Google One VPN på den officiella webbsajten här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.