Här är nya smartklockan från Fitbit – läckta bilder avslöjar modellen

fitbit-bionic-2-leaked

Fitbit har det inte lätt just nu. Tillverkaren lyckades inte nå marknadens förväntningar i senaste kvartalsrapporten och försöken att attrahera i kategorin för smarta klockor lockade aldrig användarna. Nu gör sig Fitbit redo för nästa rond.

Enligt webbsajten Wareable utvecklat Fitbit en smartklocka ämnad att attrahera kvinnliga användare. Enheten har en rundad, mjukare design än tidigare modeller från tillverkare, är vattentät ner till 50 meters djup och använder Fitbit OS.

En intressant funktion är att klockan kan övervaka de med sömnapne tack vare en SpO2-sensor. Den mäter mängen syresatt hemoglobin i blodet. Befintliga Fitbit Ionic har redan den funktionaliteten – frågan är om nya modellen kan bli en ögonöppnare för alla hälsomätningarna den kan utföra.

Vad smartklockan däremot saknar är en inbyggd GPS-modul. Det betyder att modellen inte kan ge detaljerad träningsdata från exempelvis löparspåret.

Nya Blaze-modellen blir billigare än befintliga Ionic – alltså under 3 500 kronor.


Fitbit Blaze 2 kan vara namnet på smartklockan

Fitbit Ionic är inte heller modellen som nya smartklockan är tänkt att ersätta. Istället är det Blaze som kan fasas bort från marknaden, om vi ska tro vad Wareable skriver. Om namnet på nya klockan blir Blaze 2 eller något annat återstår att se.

Fitbit har en enorm utmaning i att locka användare till sina smartklockor.

Med iPhone-telefonerna är det Apple Watch som gäller för tätast möjliga integration och funktionalitet. Android-telefoner är öppnare och här kan Fitbit möjligtvis slå sig in bland Android Wear-klockorna. Men det krävs engagemang, tålamod och bevis från tillverkaren att de faktiskt kan leverera.

Det återstår att se vad den nya smartklockan kommer att heta, vilka egenskaper den får och hur den står sig i konkurrensen. Vad tror du?

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.