Halo-spel uppdateras för 4K med Xbox One X

Xbox One X

Intresserad av att köpa nya Xbox One X och undrar om Halo 5: Guardians eller Halo: The Master Chief Collection får 4K-stöd? Frukta inte — det har bekräftats att båda speltitlarna uppdateras med för att köras i 4K-upplösning.

Det var initialt mycket tveksamt till om något Halo-spel faktiskt skulle uppdateras för att kunna dra nytta av kraften i Xbox One X. Eftersom varumärket Halo är ett av de stora dragplåstren till Xbox-serien förvånades många av att stödet inte presenterades under visningen av Xbox One X.

Tacksamt nog bekräftade nyligen Xbox-ansvarige Phil Spencer på Twitter att arbetet med uppdateringarna för Halo 5: Guardians och Halo: The Master Chief Collection pågår för fullt. Om fler spel är aktuella i serien återstår dock att se.

Microsoft har sen tidigare bekräftat att Halo Wars 2 får en uppdatering för Xbox One X, men exakt vad det innebär förutom stöd för 4K-upplösning återstår att se. Vi hoppas så klart på högre bildvisningsfrekvens, snyggare texturer och mer.

Andra spel som uppdateras med stöd för den ökade kapaciteten med Xbox One X är exempelvis Battlefield 1, Dishonored 2, Fallout 4 och Final Fantasy 15. Listan är lång och det är roligt att se hur utvecklarna tar till sig Xbox One X och ger sina spel stöd. Det kommer att ta ett tag innan uppdateringarna kommer, men konsolen släpps i november så det finns gott om tid.

Vi har tidigare skrivit om att Dolby Atmos är på gång till Xbox One S och Xbox One X. De första spelen som får stödet är Gears of War 4 och Crackdown 3, det förstnämnda redan släppt och det andra kommer senare under 2017. Läs mer om detta här.