Halo-spel uppdateras för 4K med Xbox One X

Xbox One X

Intresserad av att köpa nya Xbox One X och undrar om Halo 5: Guardians eller Halo: The Master Chief Collection får 4K-stöd? Frukta inte — det har bekräftats att båda speltitlarna uppdateras med för att köras i 4K-upplösning.

Det var initialt mycket tveksamt till om något Halo-spel faktiskt skulle uppdateras för att kunna dra nytta av kraften i Xbox One X. Eftersom varumärket Halo är ett av de stora dragplåstren till Xbox-serien förvånades många av att stödet inte presenterades under visningen av Xbox One X.

Tacksamt nog bekräftade nyligen Xbox-ansvarige Phil Spencer på Twitter att arbetet med uppdateringarna för Halo 5: Guardians och Halo: The Master Chief Collection pågår för fullt. Om fler spel är aktuella i serien återstår dock att se.

Microsoft har sen tidigare bekräftat att Halo Wars 2 får en uppdatering för Xbox One X, men exakt vad det innebär förutom stöd för 4K-upplösning återstår att se. Vi hoppas så klart på högre bildvisningsfrekvens, snyggare texturer och mer.

Andra spel som uppdateras med stöd för den ökade kapaciteten med Xbox One X är exempelvis Battlefield 1, Dishonored 2, Fallout 4 och Final Fantasy 15. Listan är lång och det är roligt att se hur utvecklarna tar till sig Xbox One X och ger sina spel stöd. Det kommer att ta ett tag innan uppdateringarna kommer, men konsolen släpps i november så det finns gott om tid.


Vi har tidigare skrivit om att Dolby Atmos är på gång till Xbox One S och Xbox One X. De första spelen som får stödet är Gears of War 4 och Crackdown 3, det förstnämnda redan släppt och det andra kommer senare under 2017. Läs mer om detta här.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.