Guillermo Del Toro’s Pinocchio ser helt fantastisk ut (Behind the Craft-trailer)

guillermo dle toro pinocchio teaser netflix 2022

Äntligen har vi fått reda på mer om Guillermo Del Toro’s Pinocchio. En film som ser helt bedårande fanastisk ut tack vare den utmärkta stop-motion-tekniken som används.

Om du tycker att namnet på filmen är bekant så blir vi inte förvånade. Guillermo Del Toro måste nämligen slåss om intresset med en annan tungviktare från Disney, oturligt nog med samma tema och namn.

I filmklippet här under så är det Del Toro själv som guidar oss på en kort resa på två minuter om den nya filmen. Vi får se hur utvalda scener skapades med stop-motion och hur den i kombination med specialeffekter skapar det färdiga resultatet.


Om du inte känner till Pinocchio så kan vi kort berätta att det är en berättelse från 1883, skapad av Carlo Collodi. Pinocchio är en pojke av trä som kommer till liv och vars enda önskan är att få bli en riktig människa. En riktig pojke.

Guillermo Del Toro är en filmskapare med en tendens att ge sina filmer en mycket mörkare ton än vad originalberättelserna har; Pinocchio är inte något undantag. Berättelsen i filmen pågår under Mussolinis faschistregim på 1930-talet och det reflekteras i de mörkaste undertonerna i den kommande filmen.

Den 9 december 2022 har Guillermo Del Toro’s Pinocchio premiär på Netflix.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.