Guide: Nya låsskärmen i iOS 16 – så använder du den

ios 16

Apple har släppt en introduktionsvideo till den nya låsskärmen som släpptes med iOS 16.

Videon går igenom alla fördelar med låsskärmen och de nyheter som introducerats.

Du får en praktisk och enkel introduktion och kan därefter experimentera själv med allt som går att göra (vilket i ärlighetens namn inte är speciellt mycket).

Lästips: Visste du att mindre säkerhetsfixar installeras automatiskt i iOS 16 i bakgrunden? Läs mer om det här.

Nyheterna till nya låsskärmen med iOS 16

De stora nyheterna med nya låsskärmen är följande:

  • Upp till fyra widgets för att snabbt öppna appar eller se viktig information. Exempelvis väder, batterinivå, kalendern, nytt på Facebook och påminnelser.
  • Övre informationsrad ovanför klockan med datum, väder, kalender, att-göra, påminnelser och mer.
  • Byte av typsnitt och storlek på klockan

Apple har redan en mängd olika widgets förinstallerade med iOS 16. För att just din favoritapp ska kunna läggas till så måste den uppdateras för iOS 16 samt ha en tillgänglig widget.

Ställ in olika låsskärmar efter Fokus i iOS

Om du använder olika Fokus på din telefon så kan du använda dig av olika låsskärmar beroende på vilket läge du har aktivt för stunden.

Är du hemma kanske det är viktigare med Reddit och Facebook, medan ett annat Fokus-läge på arbetsplatsen lägger större fokus på påminnelser och kalenderinlägg.

Du vet väl att Fokus-lägen kan ändras automatiskt efter din position? Du kan alltså byta låsskärm automatiskt beroende på om du är hemma eller på kontoret. Smidigt är bara förnamnet!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.