Apparna från Apple som fungerar med Alltid-på / Always-on-skärm

iPhone 14 Pro Always On

Med iPhone 14 Pro och iPhone 14 Pro Max så introducerade apple den första Always-On-skärmen till iPhone-serien – och den fungerar i stort likadant som med Watch-klockorna.

Fördelen med Always-On-skärmar är att du ser viktig information även när skärmen är inaktiv. Exempelvis tid, datum, väder och vägbeskrivningar. Men det är långt ifrån alla appar som stöds initialt när iPhone 14-serien släpps.

Brian Tong på YouTube har granskat hur det hela fungerar och visar några bra exempel på hur det kan se ut när du använder en iPhone 14 Pro eller 14 Pro Max med Always-On-skärmen.

I videon demonstreras bland annat Apple Maps, Apple Telefon och Apple Röstmemo.

Skärmen visas 1 Hz när Always-On används

Det är för tidigt att säga om Always-On-funktionaliteten har någon större påverkan på batteritiden. När funktionen är aktiverad så går skärmen ner i ett speciellt låghastighetsläge på 1 Hz vilket knappt bör ta någon energi överhuvudtaget.

Vill du inte använda Always-On-funktionen så stänger du enkelt av den via inställningarna:

  1. Gå till Inställningar > Visning och Ljusstyrka
  2. Slå av Alltid-på-funktionen

Den nya skärmen kommer att fungera bäst med iPhone 14 Pro Max eftersom den modellen har störst batterikapacitet av de båda telefonerna – hela 4 323 mAh jämfört med 3 200 mAh med 14 Pro.

Via Macrumors

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.