Gruppsamtal i WhatsApp – nu till Windows

WhatsApp Logo

Visste du att WhatsApp tillåter gruppsamtal med fler än två personer? Det har varit möjligt på mobiltelefonen under flera år, men först nu landar funktionen på Windows.

Det här är nytt med gruppsamtal

Det är den officiella WhatsApp-appen på Windows som uppdateras med stöd för gruppsamtal.

Tidigare har du bara kunnat samtala med en annan person samtidigt, men nu öppnas för upp till 32 personer totalt även i Windows.

  • Upp till 8 personer med videosamtal
  • Upp till 32 personer med ljudsamtal

Antalet gruppdeltagare är inte fast utan kommer att öka med tiden. Varför WhatsApp valde just 8 respektive 32 personer är inte fastställt, men troligtvis handlar det om att begränsa mängden och se hur infrastrukturen hanterar det.

Lästips: Hur mycket kostar WhatsApp? Är tjänsten gratis?

Nyheter till Android och Mac

Och nyheterna kring WhatsApp stannar inte med Windows.

Tjänsten meddelar på sin webbsajt att en ny beta-version finns att testa på Android-surfplattor och inom kort släpps en helt ny upplevelse även för Mac-användarna.

Givetvis är anslutningen fullt krypterad och du kan prata med användare som använder mobiltelefoner, surfplattor, datorer och mer.

Ladda ner WhatsApp för Windows

Senaste uppdateringen till WhatsApp för Windows hittar du på den officiella nedladdningssidan på Microsoft Store här.

Systemkraven är inte speciellt stora. Du måste använda Windows 10 18362 eller senare.

Svenska finns med bland språken som stöds och tjänsten är helt gratis att använda.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.