Gratis Destiny 2 – om du strömmar via Google Stadia

destiny-2-logo

Destiny 2 blir helt kostnadsfri att strömma via Google Stadia. Från den 19 november 2020 kan du spela hur mycket du vill, utan att spelet kostar dig en enda krona.

Det är The Verge som rapporterar att Destiny 2 blir ett kostnadsfritt spel på Google Stadia.

Med Google Stadia kan du strömma Destiny 2 och andra spel helt utan en dator om du vill. Allt som behövs är en nyare Chromecast, webbläsaren Google Chrome och Android.

Om du använder vanliga Stadia är upplösningen låst till maximalt 1080p. Det vill säga full-HD. Om du däremot betalar för Stadia Pro (cirka hundralappen varje månad) kan du skruva upp både upplösning och grafikkvaliteten några snäpp till.

En annan begränsning är att expansionerna till spelet inte ingår. Det finns totalt fem expansioner till Destiny 2 just nu och det kommer ytterligare två fördelat på 2021 och 2022.

Här är alla expansioner som finns och kommer:

  • Curse of Osiris (december 2017)
  • Warmind (maj 2018)
  • Forsaken (september 2018)
  • Shadowkeep (oktober 2019)
  • Beyond Light (november 2020)
  • The Witch Queen (2021)
  • Lightfall (2022)

Den stora fördelen med att Destiny 2 är kostnadsfri är att du kan kolla om Stadia är något för dig eller inte. En viktig detalj är att Stadia inte tillåter så kallat korsspel med andra plattformar. Så Destiny 2 kommer inte att fungera med dina vänner när de kör på PC eller Xbox exempelvis.

Lästips: Google Stadia får stöd för AV1 – och drar mindre data

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.