Nu kommer videosamtal till Fortnite

epic games fortnite videochat houseparty 2020

Battle royale-spelet Fortnite får stöd för videosamtal. Det betyder att du snart kan se dina vänner samtidigt som du spelar med dem.


Videosamtalen drivs av Houseparty. Det är en chatt-app som Fortnite-utvecklaren Epic Games köpte under förra året, och som idag används i Fortnite för att kunna prata med spelare över olika plattformar.

För att du ska kunna använda videosamtal i Fortnite behövs ett separat konto till Houseparty. Du måste även ha Houseparty-appen på en mobiltelefon eller surfplatta med antingen Android eller iOS.

Det går alltså inte att föra några videosamtal direkt i själva spelet.

När du har loggat in på ditt Houseparty-konto i appen måste du först koppla tjänsten till Fortnite-kontot du använder, därefter aktiverar du det speciella Fortnite-läget. Här kan du skapa en grupp på maximalt tio personer att prata med.


Totalt visas fem personer på skärmen samtidigt. Du själv samt de fyra sist aktiva personerna i samtalet. Med ansiktsigenkänning kan Houseparty ta bort bakgrunden bakom spelarna och bara visa ansikten.

Till en början fungerar videosamtal med Fortnite på PC, Playstation 4 och Playstation 5. Det är oklart när Xbox-konsolerna och Android omfattas i framtiden.

Notera att Houseparty kräver att du är 13 år eller äldre för att skapa ett konto.