Stora förbättringar till Fortnite på Xbox Serie X och Playstation 5

Fortnite

När Fortnite uppdateras för nya generationens spelkonsoler har du flera fördelar som väntas. Bland annat kommer spelet kunna dra nytta av den högre, råa kraften som Xbox Series X och Playstation 5 har.


Epic Games arbetar med en ny version av Fortnite som är anpassad för Xbox Series X och Playstation 5. Två spelkonsoler som är betydligt kraftfullare än någon annan modell på marknaden idag.

Bland nyheterna som kommer till Fortnite finns högre upplösning på texturerna, dynamisk grafik och stöd för 4K med 60 bilder per sekund. Du kan också räkna med mycket kortare laddningstider.

En annan förbättring är att både rök och moln i spelet är mer naturtrogna och ”ser coolare ut” enligt Epic Games. Gräs och träd har dessutom fått fysikförbättringar som gör att de reagerar på explosioner i närheten.

Lästips: Nintendo släpper Switch med Fortnite-tema


Epic Games säger att versionen du installerar på din Xbox Series X eller Playstation 5 inte är samma som andra spelkonsoler använder. Det är ett helt nytt spel som arbetats upp från grunden för att optimeras för den bättre hårdvaran.

Även den långsammare Xbox Series S-versionen av Fortnite får optimeringar. Bland annat snabbare laddningstider för texturer och matcher, och de flesta av de visuella effekterna som Xbox Series X får. Dock begränsas spelet till 60 bilder per sekund i 1080p istället för 4K.

Utöver alla förbättringar som Xbox Series X så får Playstation 5 några extra godbitar som Microsoft spelkonsoler inte har.

Bland annat stöd för haptisk återkoppling i handkontrollen när spelaren använder skjutvapen. Med Playstation 5 Activities kan du hoppa rakt in i Fortnity-lobbyn för Solo, Duo och Squads direkt från menyn. Små godbitar, men de är något som särskiljer Sonys från Microsofts spelkonsoler.