Nintendo släpper Switch med Fortnite-tema

nintendo switch fortnite edition

Nintendo släpper en ny Switch-modell med Fortnite-tema. Det är en begränsad utgåva som bara görs tillgänglig i ett litet antal regioner. Designen sträcker sig över hela spelkonsolen samt de både joy-con-kontrollerna.

Nyheten om Fortnite-modellen av Nintendo Switch rapporterades först av webbsajten Nintendo Life. Den släpps på den europeiska marknaden den 30 oktober 2020. Lite senare kommer den även till Australien och Nya Zeeland den 6 november samma år.


Hårdvarumässigt skiljer sig inte nya Switch-konsolen från de tidigare. Det är exakt samma hårdvara under huven, så tro inte att du får några extra fördelar där.

Däremot får du Fortnite förinstallerad direkt när du packar upp konsolen. Dessutom ingår en nerladdningskod för WildCat Bundle. Med den får du Wildcat Outfit helt kostnadsfritt samt två extra klädstilar. Det ingår även 2 000 V-Bucks så att du kan handla i spelets in-game-butik.

Det finns ingen prisuppgift för vad Fortnite-modellen kostar i Europa. Priset i Australien är 469,95 AUD vilket omräknat blir cirka 3 000 kronor exklusive moms. Sen tidigare har Nintendo även en Animal Crossing-variant som ser minst lika bra ut. Läs mer om den i vår artikel Nintendo lanserar Switch med Animal Crossing-tema.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.