Apple ersätter Watch 3 med en ny, billigare modell – ingen alltid-på-skärm eller ECG

apple watch series 5

En billigare Apple Watch-modell kan släppas hösten 2020. Enligt kända läckan Jon Prosser arbetar Apple med en ersättare till befintliga Watch 3 – och den kan presenteras samtidigt med Apple Watch 6 i år.


Designen på nya budget-modellen ska påminna om Watch 4 vilken lade grunden till hur Watch 5 och Watch 6 ser ut. Eftersom det handlar om en billigare modell kommer den med en hel del begränsningar.

Enligt Jon Prosser finns ingen alltid-på-skärm, ingen ECG-sensor och under skärmen sitter en Apple M9-krets. Två storlekar ska vara aktuella – 40mm och 44mm – och precis som tidigare finns en variant med GPS och en med både GPS och 4G-stöd.

En intressant och viktig detalj är att Jon Prosser skriver att Apple omnämner sina nya smartklockor internt som Apple Watch och Apple Watch Pro.

Det tyder på att Apple kan dela upp segmentet i två klasser precis som företaget gjorde med iPad Air och iPad Pro. Apple gjorde det även med iPhone-serien när de gick från iPhone XR/XS till iPhone 11 och iPhone 11 Pro. Så det är knappast förvånande.


Den 15 september håller Apple i ett evenemang kallat Time Flies. Där väntas företaget presentera både sina nya Apple Watch-klockor och en ny iPad Air.