Gör egna AI-bilder direkt i Microsoft Edge

Microsoft Edge Image Creator

Det är superhett att skapa bilder med olika AI-tjänster just nu. En av de populäraste är Midjourney som fått stor uppmärksamhet för sina kreationer. Men visste du att även webbläsaren Edge har stöd för AI-generering av bilder?

Bing Image Creator är en ny funktion som använder AI-inlärningsmodellen DALL-E från OpenAI för att skapa bilderna. Allt du behöver är tillgång till Bing Chat och voilá, du kan generera dina bilder.

Funktionen betyder att Edge är den första webbläsaren någonsin som har inbyggt stöd för AI-generering av bilder på begäran av användarna. Dock bara desktop-versionen. Om du har Edge i mobiltelefonen så fungerar det inte – än.

Så använder du Bing Image Creator

  1. Om du inte har Microsoft Edge så laddar du ner webbläsaren här
  2. Logga in på ditt Microsoft-konto
  3. I toolbaren på skärmens högra sida klickar du på Image Creator-ikonen
  4. Skriv i rutan som visas vad du vill generera (endast på engelska!)

När du använder Bing Image Creator första gången så får du 25 så kallade tokens. Varje gång du genererar nya bilder så används en token. När de är slut kan genereringen av nya bilder ta betydligt längre tid.

Se vad andra har skapat

Dina kreationer är åtkomliga för alla andra som använder Bing Image Creator. Har du tur (eller otur) så visas de i listan över de mest populära och intressantaste som genererats. Du kan inte dölja det du skapar, AI:n använder sig av dina beskrivningar till inlärningsmodellen för framtida bildgenereringar och bilderna går att se av andra.

Alla bilder som generereras får användas fritt av vem som helst.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.