The Acolyte kommer till Disney Plus under 2024

The Acolyte

The Acolyte bekräftas komma till Disney Plus under 2024. Med tunga skådespelare som Amandla Stenberg, Carrie-Anne Moss och Lee Jung-jae utforskar Star Wars-universumet den mörkaste sidan av Force-användandet.

Serien är en så kallad spin-off från Star Wars och representerar inte nödvändigtvis det universum med ljussablar och planetförstörande vapen som vi känner till idag. Och det är sannolikt en positiv sak.

När The Acolyte först presenterades för Kathleen Kennedy, VD på Lucasfilm, så målades berättelsen upp som ett ”Frozen möter Kill Bill”. Det här är en serie där de onda är på flykten och där den goda sidan har överhanden i den ständigt pågående konflikten mellan Jedi och Sith.

The Acolyte är inte den första live-action-serien som släpptes genom åren. Sen tidigare har vi bland annat fått hyllade Andor, The Mandalorian och The Book of Boba Fett.

Den nya serien är planerad att släppas någon gång under 2024. Något närmare datum än så finns inte i skrivande stund. Vi vet att serien filmas just nu åtminstone.

Bland skådespelarna som är med hittar vi, utöver de tre vi nämner överst i artikeln, även Suotamo. Han är mest känd för att ha spelat Chewbacca i den senare Star Wars-triologin, och i The Acolyte axlar han rollen som en Wookie-jedi som vet hur man svingar en lightsaber.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.