Google uppdaterar Wear OS – uppdatera idag via Wear OS-appen

google wear os logo

Google har uppdaterat Wear OS. Bland nyheterna finner vi optimeringar till Google Pay, omarbetad design för möten och evenemang, samt en helt rad buggfixar.


Den första nyheten är att Google Pay laddar mycket snabbare på smartklockor med Wear OS. Det är minst sagt nödvändigt. Recensioner och tester visar att Google Pay är rejält långsam, och en prestandaskjuts är klart behövlig.

Google har även introducerat en ny design för skärmen som visar dina kommande möten och evenemang. Det ska nu vara enklare att se vad som kommer med bara en blick på skärmen.

Den enda bugg som Google väljer att specificera i sin ändringslogg handlar om tidszoner. Närmare bestämt om en bugg som hindrade Wear OS från att synkronisera mellan olika tidszoner.

För att ta del av nyheterna måste du ha den senaste versionen av Wear OS-appen på din telefon. Du hittar den på Google Play Store; om du redan har appen uppdaterar du den som vanligt.

En detalj som kanske är mer intressant än själva nyheterna till operativsystemet är hur de släpps till Wear OS. Det här är en av få tillfällen där Google använder uppdateringar via Play Store för att uppdatera Wear OS, och inte bara kompanjon-appen.

Hur påverkas du av uppdateringen? Är det något i den som du sett fram emot? Skriv en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.