Google Drive passerar 1 miljard användare

Google Drive Mobila Appar 2015

Molntjänsten Drive kommer att passera en miljard användare under nästa vecka. Det meddelade Google nyligen under Cloud Next-konferensen i San Francisco.


Exakt när det kommer att ske vet vi inte, däremot är det klart att Drive då blir den åttonde produkten från Google som officiellt passerar en miljard användare.

Sen tidigare har bland annat e-posttjänsten Gmail och webbläsaren Chrome nått samma milstolpe. Även karttjänsten Maps har fler än en miljard användare.

De är dock alla långt bakom operativsystemet Android som har fler än två miljarder användare. En milstolpe som passerades redan förra året.

För ett år sedan rapporterades att Google Drive hade fler än 800 miljoner dagliga användare. Tillsammans sparar de biljoner filer på molntjänsten.

Google har inte varit sen med att ta tillvara på hur populär molntjänsten är. Genom att öka den redan goda integriteten med andra tjänster från Google, och tillföra funktioner som Team Drives och File Stream, ser företaget till att maximera exponeringen mot användarna.

Läs mer om nyheten hos TechCrunch här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.