Google Drive för Android kan öppna lösenordsskyddade Microsoft Office-filer

Google Drive Mobila Appar 2015

Google Drive för Android har uppdaterats med stöd för lösenordsskyddade Office-filer. Det gör användarna mindre beroende av Microsofts egna appar, och minskar säkert en del tidigare frustration.

Uppdateringen av Google Drive är minst sagt liten, men den är garanterat välkommen hos många som växlar mellan Microsofts och Googles ekosystem på mobiltelefonen eller surfplattan.


Den kompletta ändringsloggen för nya Drive-versionen är minst sagt liten:

  • Stöd för att visa och öppna lösenordsskyddade Microsoft Office-filer
  • Buggfixar och prestandaförbättringar

Google och Microsoft har arbetat tillsammans i flera år för att ge stöd åt varandras molnlagringstjänster.

Under 2015 introducerades ett officiellt Microsoft-tillägg för Microsoft Office så att användarna kunde öppna filer direkt från Google Drive. Samtidigt har Google regelbundet gjort Drive mer åtkomligt för Microsoft-användare.

Tidigare i februari 2018 fick exempelvis fick molntjänsten stöd för att kommentera och samarbeta i Office-filer, PDF-filer och bilder direkt i Google Drive.

Ladda ner Google Drive här:

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.