Android P Beta 4 är släppt – sista före den officiella lanseringen

Android Logo 950 x 500

Google har släppt den sista beta-versionen av Android P. Den slutgiltiga, färdiga versionen kommer att lanseras under augusti månad – redan idag kan du prova alla nya funktioner om du vill.


Android P Beta 4 (Developer Preview 5) har alla funktioner och egenskaper som släpps i färdiga versionen senare under augusti månad. Det säger Google-profilen David Burke som är en av de huvudansvariga för utvecklingen av Android.

Det betyder bland annat att den nya och omtalade geststyrningen i Android P ska vara helt klar i nya beta-versionen. Givetvis lär det finns buggar som måste fixas, men funktionsmässigt är geststyrningen på plats.

Multitasking visar nu en komplett förhandsbild av hela appfönstret, snabbgenvägarna och inställningarna har optimerats, skärmdumpar kan redigeras och hela Android har fått en generell uppstramning av designen.

Om du vill läsa mer om alla förändringar som sker med Android P så rekommenderar vi den här artikeln hos AndroidPolice. Det är en massiv lista med precis allt som skiljer Android P från sina föregångare. Den är lång, men väl värd att läsa.

Intresserad av att prova Android P beta själv? Läs mer på den officiella beta-sidan hos Google.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.