Google Tangi: Guider och gör-det-själv-videor på 60 sekunder

google tangi webbsajt feb2020

Google Tangi är en ny, experimentiell tjänst/app vars enda syfte är att lära dig nya och spännande saker. Här är allt du måste veta om Tangi och hur appen kan vara till nytta i din mobiltelefon.


Vad är Google Tangi?

Google Tangi är en ny applikation från specialavdelningen Area 120 på Google. Tangi visar korta, guidanden och lärande videor på maximalt 60 sekunder. Målet är att du som användare ska få snabb hjälp och kunskap om behövliga ämnen på kort tid.

google tangi scroll img

Varför ska jag använda Google Tangi?

Google Tangi är inte gjord för dig som vill lära dig djuplodad information om specifika ämnen. Istället vill Tangi ge dig lättlärd information och guidande videor som snabbt belyser olika områden som du kan ha nytta av.

”Vi fokuserar endast på DIY och innehåll kring kreativitet. Målet med plattformen är att hjälpa människor att skapa, laga mat and skapa med korta 1-minutsvideor. Vi designade Tangi för att göra det enklare för användare att hitta många högkvalitativa gör-det-själv-videor.”

60 sekunder är perfekt längd för att skaffa en känsla av ”det där vill jag lära mig mer om”, oavsett om du är på tåget eller toaletten.

Vilka ämnen och kategorier om fattas?

Google Tangi är ganska begränsad just nu och har bara fem kategorier i skrivande stund. Dessa är följande:


  • Art (Konst)
  • Cooking (Matlagning)
  • DIY (Gör det själv)
  • Fashion & Beauty (Mode & Skönhet)
  • Lifestyle (Livsstil)

Vi kan inte låta bli att notera hur teknik utelämnats. Det är så klart synd att Google inte inkluderat en så viktig kategori där många känner sig antingen okunniga eller bara lite osäkra.

Förhoppningsvis får vi se teknik i Tangi framöver. Är det en kategori du vill ska finnas, eller är du mer intresserad av någon annan? Skriv en kommentar och berätta!

Var kan jag ladda ner Google Tangi?

Google Tangi finns att ladda ner helt kostnadsfritt till din iPhone via Apple App Store.

Om du däremot använder en Android-telefon finns ingen applikation. Istället är du låst till att använda den tillhörande webbsajten istället; åtminstone för tillfället.

Det är lite förvånande att Google väljer bort egna Android framför största konkurrenten iOS, men kanske släpps en Android-variant av Tangi i framtiden.

Vilka är Area 120 som utvecklat Tangi?

Area 120 är en unika avdelning inom Google vars enda syfte är att utveckla experimentella applikationer och tjänster.

Eftersom Area 120 har större möjligheter att ta ut stora utsvävningar så kan de skapa riktigt coola och spännande koncept utan att Google behöver ställa sig bakom det med underhåll och support.

Fördelen med Area 120 är att avdelningen kan skapa koncept som sedan anpassas och implementeras i Googles andra appar och tjänster där det behövs.