Google slutar uppdatera smartskärmar JBL, Logitech, LG och Lenovo

google nest hub

Google har bestämt sig för att inte längre ge stöd åt tredjepartsskärmar som använder Google Home. Just nu fungerar de som vanligt, men räkna med att funktionaliteten antingen begränsas eller försvinner helt i framtiden.

Så påverkas din Google Home-skärm

Vad beslutet betyder är att Google inte längre uppdaterar den inbyggda mjukvaran i tredjepartsskärmarna. Och det påverkar enheter från tillverkare som Lenovo, JBL och LG som alla har skärmar med Google Home.

I ett supportinlägg skriver Google att Smart Display-enheter från tredje part inte längre stöds. De nämner specifikt följande enheter i inlägget:

  • Lenovo Smart Display (7, 8 och 10 tum)
  • JBL Link View
  • LG Xboom AI ThinQ WK9 Smart Display

Den omedelbara effekten av beslutet är att kvaliteten på videosamtal och möten kan påverkas negativt.

Google officiella skärmar omfattas inte

Google har även sagt att deras egna, officiella skärmar i Home- och Nest-serien inte omfattas av det indragna stödet.

Det betyder att du som vill fortsätta åtnjuta mjukvaruuppdateringar till din smarta skärm måste skaffa en Google-enhet framöver.

Beslutet avslöjades redan 2019

Det här är knappast ett nytt beslut från Google. Företaget kommunicerade sin plan för att avbryta uppdateringarna redan i februari 2019.

Och tidigare i februari 2022 så avaktiverade Google stödet för webbläsare på all smartskärmar som inte är från Nest-serien. Anledningen är att de saknar SafeSearch-stödet som behövs och därmed anses vara osäkra.

För att garantera framtida uppdateringar så måste din smartskärm både vara från Google och använda operativsystemet Fuchsia (tidigare Cast).

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.