Counter-Strike 2 får stöd för Nvidia Reflex

Counter-Strike 2
Foto: Valve

När Counter-Strike 2 släpps så har spelet stöd för Nvidia Reflex.

Om du har ett grafikkort som stöder tekniken så bör du uppleva att spelet känns lite ”kvickare” i reaktionen mellan musklick och tills ditt kommando visas på skärmen.


Stödet kommer från ett nära samarbete mellan Nvidia och spelstudion Valve som står bakom Counter-Strike 2.

Stöds från GTX 900 och framåt

Alla grafikkort från Geforce GTX 900 och framåt stöder Nvidia Reflex. Så om du har ett grafikkort från Nvidia så är sannolikheten stor att stödet finns på plats.

Nämnvärt är att det främst är du som har ett äldre grafikkort som märker en stor skillnad när Nvidia Reflex är aktiverat. Upp till 35 procent kortare responstid är möjligt.

Tänk bara på att om du har ett nyare kort så är det inte säkert att du får någon skillnad överhuvudtaget.

Enligt de egna siffrorna från Nvidia så kan ett GTX 1060 se en minskad latency från 26ms till 17ms, medan senaste RTX 4070 minskar från 10ms till 8ms. Med ett RTX 3060 kan man vänta sig en sänkning från 16ms till 11ms.

Den exakta förbättringen beror till stor del på vilken hårdvara du har, så se siffrorna ovan som ett riktmärke och inget annat.

Inget stöd för Reflex till Counter-Strike: GO

Nej, Counter-Strike: Global Offensive kommer inte att uppdateras med stöd för Nvidia Reflex.

Istället måste spelarna förlita sig på det drivrutinsstöd som finns på plats för att minska fördröjningen vid inputs till spelet.

Det är inte heller förvånande att Counter-Strike: Global Offensive inte får något stöd då Valve garanterat vill driva så mycket intresse (och erbjuda så många fördelar) som möjligt till Counter-Strike 2.

9 av 10 av toppspelen stöder Nvidia Reflex

Enligt officiella uppgifter så har nu 9 av 10 så kallade ”competitive shooters” har stöd för Reflex-tekniken idag.

Här är hela listan:

  • Apex Legends
  • Call of Duty: Warzone 2.0
  • Destiny 2
  • Escape from Tarkov
  • Fortnite
  • Overwatch 2
  • Tom Clancy’s Rainbow Six Siege
  • Valorant
  • Counter-Strike 2

Det enda toppspelet som inte stöder Nvidia Reflex är PUBG.

Via The Verge

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.