Den nya iPhone 14

För inte så länge sedan släpptes iPhone 14 och det är en riktigt snygg mobil. Den finns dessutom i olika varianter, närmare bestämt fyra. iPhone 14 och iPhone 14 Plus finns i en uppsättning med sex olika färger. Vidare har Apple även tagit fram iPhone 14 Pro och Pro Max som finns i fyra kulörer.

iPhone 14 har flera styrkor, bland annat en riktigt bra kamera. Pro-modellerna har tre kameror baktill medan standardmodellen har två stycken.

Specifikationer

Eftersom det finns flera modeller av iPhone 14 har givetvis inte alla samma egenskaper. När det kommer till iPhone 14 och iPhone 14 Plus har de liknande funktioner. Den vanliga har en skärmstorlek på 6,1 tum medan plusmodellen har en skärm på 6,7 tum. Båda modellerna har en super retina XDR-skärm. Framsidan är tillverkad av ceramic shield medan baksidan består av glas och aluminium. Skyddar du sedan din iPhone 14 med ett snyggt skal från Teknikhallen ser du till att mobilen håller länge.

Båda modellerna har följande:

  • True tone
  • HDR-skärm
  • Fettavvisande ytbehandling
  • IP68-klassning
  • Face-ID

iPhone 14 Pro är världens mest avancerade iPhone. Den har en kamera på 48 megapixlar och möjlighet att spela in videor i actionläge. Pro-modellen har en skärm på 6,1 tum och Pro Max har en större skärm på 6,7 tum. Mycket är detsamma som i den vanliga iPhone 14, men till skillnad från den, som har två bakre kameror, har Pro-modellerna tre stycken. Det ger ännu bättre bilder.

Många laddningsmöjligheter

Med alla varianter av iPhone 14 finns det gott om möjligheter att alltid hålla batteriet laddat. Den kan användas både med MagSafe- och QI-laddning. Trådlös laddning är en stor fördel, speciellt om du inte alltid befinner dig hemma. Dessutom har alla modeller riktigt starkt batteri som varar länge även vid frekvent användning. Mobilerna kan också snabbladdas, vilket innebär 50 % laddning på 30 minuter.

apple logo lowres

Gott om fördelar med iPhone 14

Det finns som sagt en mängd fördelar med alla fyra varianter av iPhone 14. En av dem är att du kan ha dubbla SIM-kort. Du kan ha ett nano-sim och ett eSIM. På så sätt kan du till exempel ha din telefon både som jobbmobil och privat mobil. Det är en fördel att slippa ha två telefoner att hålla reda på.

Med mobilmodellerna har dessutom flera hjälpmedel såsom VoiceOver, Siri, tryckfunktion på baksidan och AssistiveTouch. Dessutom är iOS 16 ett riktigt bra operativsystem med stort fokus på att skydda ditt privatliv.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.