Google slutar sälja Nest IQ Outdoor – nya övervakningskameror på gång

Google Nest IQ

Google har avslöjat att de planerar en ny uppsättning med säkerhetsprodukter under 2021.

Efter att Nest IQ Outdoor sålt slut så meddelar Google att de arbetar på nya övervakningskameror. Om det handlar om en eller flera modeller, och deras kapacitet, är ännu oklart.

Lästips: Google Home Max slutar tillverkas – fortsätter få uppdateringar

Google annonserade i augusti förra året att de inlett ett strategiskt samarbete med ADT om att skapa nya säkerhetslösningar.

Enligt Google ska lösningarna göra det ”lika enkelt att sälja och installera dessa enheter som Nest-kameror och Nest Hub Max” för professonella tekniker. Exakt vad det innebär återstår att se.


Google Nest IQ Outdoor presenterades under hösten 2017 och är en syskonmodell till Cam IQ som lanserades i juni samma år.

Även om Nest IQ Outdoor inte längre säljs av Google så har företaget lovat att fortsätta med regelbundet underhåll. Det betyder fler funktioner, buggfixar och säkerhetsfixar med kommande uppdateringar till mjukvaran.

De övervakningskameror som fortfarande säljs i Nest-serien är följande:

Den senaste uppdateringen av hårdvaran i Nest-serien kom 2017, så det är hög tid att Google släpper något nytt.

Lästips: Google Nest Wifi till Sverige – börjar säljas 5 maj

Vi vet att Google har minst en ny smartskärm på gång för 2021. Amerikanska FCC noterade på sin webbsajt att produkten ”Google Smart Display” har passerat deras händer.

Smart Display refereras internt på FCC som ”A4RGUIK2” och beskrivs kort som en ”interactive device”. Det är inte mycket att gå på, men allt indikerar på en Nest Hub-liknande produkt som kanske är direkt relaterad till övervakningskamerorna på något vis.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.