Tile kan släppas nya trackers för 2021 med Ultra Wideband

tile logo 2020

Tile kan presentera nya spårnings-brickor med stöd för ”Ultra Wideband”.

De nya brickorna ska antingen ersätta eller komplettera företagets befintliga bluetooth-spårare som en mer precis lösning för att hitta borttapade prylar.

Lästips: Recension av Tile Mate 2020 och Tile Slim 2020

Det är oklart om och när Tile faktiskt tänker använda Ultra Wideband. Inte heller är det fastställt hur tekniken kan eller kommer att användas tillsammans med bluetooth-tekniken.

tile ultra wideband bluetooth tracker sketch 2021
Illustration över hur nya UWB-brickan från Tile kan se ut. Bildkälla: Tile / TechCrunch

Vad som däremot är säkerställt är att Tile måste använda Ultra Wideband i sina spårnings-brickor om de vill fortsätta att vara relevanta i framtiden.


De sedan länge ryktade Apple AirTags väntas komma under 2021 och även Samsung ser ut att ge sig in i kategorin med nya Galaxy SmartTags. Båda med Ultra Wideband-teknologin.

Lästips: Detta måste du veta om Tile Pro och Tile Mate 2020

För att använda Ultra Wideband krävs att minst två enheter använder tekniken. Förutom spårnings-brickan så måste även din mobiltelefon ha stöd, och det finns bara ett fåtal modeller på marknaden som använder UWB-teknologin idag.

Idag finns bland annat iPhone 11- och 12-serien samt Galaxy Note 20-serien som stöder Ultra Wideband. Även Galaxy S21-serien väntas få stöd.

Tile Mate 2020 och Pro 2020 använder en inbyggd siren så att användaren kan höra var bluetooth-spåraren finns. Med Ultra Wideband behövs inte en siren eftersom precisionen är ner till några centimetrar.

Frågan är nu: vad kommer de nya spårarna att kosta och när släpps de? Om du planerar att köpa spårnings-brickor kan det vara en god idé att vänta lite och se vad Tile har planerat för 2021. Alternativt Apple och Samsung så klart om du har mobiltelefoner från dessa.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.