Google Nest Wifi till Sverige – börjar säljas 5 maj

Google Nest Wifi 2019
Google Nest Wifi

Google Nest Wifi börjar säljas i Sverige. Den 5 maj släpps Googles senaste router-mesh-produkt på den svenska marknaden. Priset är hyggligt men stödet för WiFi 6 lyser med sin frånvaro.

Google Nest Wifi är den senaste router-produkten från Google. En mycket simplistisk lösning för det enkla hemnätverket med fokus på Googles digitala assistent och begränsad funktionalitet.

När Google lanserade Nest Wifi var det många som hoppades på att den nya, uppgraderade varianten av Google Wifi skulle komma till Sverige – men trots att produkten funnits på marknaden sedan november 2019 så har den – hittills – inte dykt upp.

Dock verkar det nu som att Google Nest Wifi äntligen är på gång till Sverige.

Flera svenska butiker som Elgiganten och Dustin har börjat lista produkten med säljstart den 5 maj 2020. Priset är mellan 2 199 kronor (singelpaket) och 3 899 kronor (tvåpack).

Google Nest WiFi 2019 app

Frågan är nu – är det värt att köpa Google Nest Wifi?

Svaret är så klart att det beror på vad du behöver få ut av ditt hemnätverk. Har du mycket höga krav på den senaste tekniken och extrem prestanda så är Google Nest Wifi INTE rätt val för dig.

Google Nest Wifi har inte stöd för Wi-Fi 6 och saknar den höga prestanda som andra mesh-produkter har.

Vill du däremot har en enkel och praktisk produkt med inbyggda högtalare och stöd för Google Assistant, då är det här helt rätt för dig. Prestandan är tillräcklig för normalt hemmabruk och du får upp till 350 kvadratmeters täckning. Dessutom stöds MU-MIMO vilket föregångaren Google Wifi inte har.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.