Google Play Store har fått ett nytt utseende

google play store logo 2019

Google Play Store uppdateras med ett nytt utseende. Från version 15.1.24 har appen ett vitare, plattare utseende som går mer i linje med många andra uppdaterade appar från Google.

Den nya designen rullar ut på alla marknader just när denna artikeln skrevs. Men det kan dröja något innan du får se den.

Om du har uppdaterat Google Play Store till version 15.1.24 men fortsätter att se gamla gränssnittet kan du ta till ett litet knep. Rensa cachen för appen och tvinga avstängning för Play Store.

Då laddar appen om helt och laddar in de resurser som behövs för nya gränssnittet.

google play store design gamla vs nya

Ändringarna är inte omvälvande stora, men ändå tydligt märkbara.

Kategorierna för appar, spel böcker och filmer har flyttat ner från ovandelen till skärmens nederdel. Flikarna för rekommendationer, topplistor, kategorier och har stannar på skärmens ovandel. Det ger en tydligare, mer ordnad uppdelning.

Musik-sektionen har flyttats till att bli ett alternativ i sidomenyn. Något som kan tolkas som ännu ett steg i utfasningen till fördel för Google Play Music.

Intressant nog är stöd för ”Dark Mode” inte med i den här versionen. Däremot kommer läget som en inställning i Android Q senare i höst. Vi hoppas att Google uppdaterar Play Store med stöd för mörkt läge innan dess.

Google Play Store uppdaterar du på normalt sätt via appbutiken. Om du vågar kan du även ladda ner installationsfilen från APKMirror.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.