Google Drive varnar om du använder nya Microsoft Edge

Google Drive Logo

Google Drive varnar dig om att tjänsten kanske inte fungerar korrekt i Microsoft Edge. Det är en av flera Google-tjänster som – trots att Edge använder Chromium – varnar användarna för inkompatibilitet.


Tidigare har både Google Meet och YouTube krånglat för Edge-användarna. I första fallet vägrade tjänsten fungera överhuvudtaget, i den andra visades YouTubes gamla gränssnitt istället för det nyaste.

I båda fallen har Google återinställt stödet för Edge, men för Drive-användarna kommer ett meddelande att visas: ”You are using an unsupported browser. If you see some unexpected behavior, you may want to use a supported browser instead.”

Google Drive kommer sannolikt att fungera precis som normalt för dig. Men Google vill givetvis att du 1) byter till Google Chrome och 2) inte skyller på Google om något går fel med Drive i Edge.

Eftersom Google fixade varningarna och kompatibiliteten i både Meet och YouTube så räknar vi med att Drive slutar visa meddelandet inom kort.


Och du behöver så klart inte byta webbläsare om du inte vill.

Notera att Microsoft Edge i skrivande stund inte är släppt i en officiell, färdig version. Det kan finnas en mängd buggar och andra otrevligheter som ställer till det, och som kan påverka de sajter du använder.

Därför kan det vara bra om du pausar Edge-användandet och väljer en stabilare webbläsare tills Microsoft släpper en stabil version av nya Edge.

Vilken webbläsare använder du idag? Är det nya Edge, Google Chrome eller någon annan webbläsare? Skriv en kommentar och berätta!