Samsung Galaxy Note 10 saknar hörlurskontakt & fysiska knappar

Samsung Logo 2016

Samsung Galaxy Note 10 kan släppas utan hörlurskontakt och fysiska knappar. Flaggskeppsmodellen kommer hösten 2019 och väntas bli ett monster till mobiltelefon – men kommer användarna att uppskatta Samsungs ändringar?


  • Saknar fysiska knappar – kan ersätta med kapacitiva knappar som vibrerar vid beröring
  • Galaxy Note 10 kan helt sakna hörlurskontakt
  • Samsung har inte släppt någon officiell information om Galaxy Note 10
  • Lästips: Samsung Galaxy Watch 2 – kan släppas i fem varianter

Samsung Galaxy Note 10 är modellen som har de absolut senaste, mest efterlängtade funktionerna på mobilmarknaden. En rejält prissatt modell i den absolut högsta prisklassen.

Åtminstone är det vad vi väntar oss när vi kollar på hur de tidigare modellerna i Note-serien har varit.

Och även om Samsung slår till med rejäla förbättringar från föregående modeller så är det i princip oundvikligt med kompromisser. Och frågan är om Galaxy Note 10 får åtminstone en stor sådan.

Det ryktas att modellen inte har en hörlurskontakt för vanliga 3,5mm-hörlurar.


Visst kan man tycka att det är så vanligt med trådlösa- eller USB-C-hörlurar att det inte gör något. Men ämnet är fortfarande laddat och många reagerar starkt så fort den här sortens nyheter dyker upp.

lg-v40-thinq
LG V40 ThinQ har hörlurskontakt och HiFi DAC.

Om Samsung tar den här vägen är konkurrenten LG en av de får tillverkare som fortsätter att värdesätta en 3,5mm-kontakt. LG:s flaggskeppsmodeller använder en 32-bitars Hi-Fi Quad DAC för extra bra ljudkvalitet med analoga hörlurar. Och den ser inte ut att försvinna i första taget.

En annan nyhet med Samsung Galaxy Note 10 är att modellen helt kan sakna fysiska knappar.

Istället ska mobiltelefonen använda kapacitiva eller tryckkänsliga knappar med vibrationer som återkoppling när du rör vid dem.

Skillnaden är i stort att det inte finns några rörliga delar, vilket gör telefonen något mer tålig och minskar risken för att komponenter går sönder. Och att känslan blir helt annorlunda vid tryck på knapparna.

Samsung Galaxy Note 10 blir inte först med den här implementationen. Vi har sett hur HTC U12+ försökt och i stort misslyckat med samma sak.

Vad tror du om den här nyheten? Är det sannolikt att Samsung gör de nämnda förändringarna och vad tänker du om dem? Kommer du att rata en telefon utan hörlurskontakt? Skriv gärna en kommentar och berätta!