Google Pixel Fold försenas ytterligare

google pixel fold leaked 2022

Om du väntat på att Google ska presentera en vikbar mobiltelefon så har vi tråkiga nyheter. Google Pixel Fold som tidigare ryktats skulle släppas under första kvartalet 2023 kommer inte att släppas som planerat. Istället försenas modellen rejält.

Om vi ska tro sydkoreanska nyhetssidan The Elec så kommer Google inte att börja massproducera Pixel Fold förrän tredje kvartalet 2023. Anledningen ska vara att Samsung inte kan leverera skärmarna som behövs förrän i juli eller augusti.

Det betyder att Google Pixel Fold potentiellt kan presenteras i september eller oktober, vilket inte är bekräftat av tillverkaren i skrivande stund. Men vi har förhoppningarna att Google planerar för en visning i närtid, för det här ser ut att bli en riktigt cool mobiltelefon.

Förutom sena leveranser av skärmarna så påstås det att Google hittills inte varit nöjda med sin produkt. Åtminstone inte tillräckligt för att kunna visa något publikt. Exempelvis ska prestandan har varit sämre än Galaxy Z Fold3 vilket bara det var en lanseringsstoppare.

Kanske är det ingen dum idé att Google avvaktar med lanseringen, för efter den senaste tidens rapporter om kameraglas som spricker på Pixel 7-telefonerna så kan företaget behöva extra tid för att reda ut vad problemet är, och fixa det så att samma problematik inte drabbar Pixel Fold.

Det saknas många detaljer om Pixel Fold i skrivande stund. Vad vi vet sen tidigare är att modellen kan använda en stor 7,57-tums skärm på insidan och en 5,78-tumsskärm på utsidan. Under den massiva skärmen kan det sitta en Pixel Tensor G3-krets som väntas ersätta Tensor G2 som finns i Pixel 7-telefonerna idag.

Efter succén med Pixel 7 och Pixel 7 Pro så väntar vi även på att Pixel 8 ska göra sin debut.

Via Neowin

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.