Meta Quest förlorar funktioner & framtida stöd

Meta Quest

Meta har meddelat när första generationens Quest VR-headset inte längre får uppdateringar till mjukvaran. Och om du har den här modellen så lär du inte gilla vad som står här under.

I ett meddelande som skickats ut till de konsumenter som har en första generations Quest kopplad till sitt konto säger Meta att de redan nu slutar att uppdatera headsetet med nya funktioner.

Du får alltså inga fler spännande nyheter då dessa är helt reserverade för Quest 2 och Quest Pro framöver.

Lästips: Oculus Quest 2 – 9 saker du måste veta om VR-glasögonen

Däremot kommer Quest-headsetet att få säkerhetsfixar åtminstone fram till 2024. Därefter återstår det att se om Meta vill förlänga tiden för att ge användarna mer säkerhet längre, men just nu är det till den sista december 2023 som gäller.

Om du vill ha nya funktioner och fullt stöd hos Meta så är det alltså en Quest 2 eller Quest Pro som gäller. Eller Quest 3 när den modellen släpps senare under året (sannolikt).

Meta Quest förlorar viktiga funktioner

Vad som kanske är ännu värre just idag är att Meta Quest med omedelbar verkan förlorar åtkomsten till en rad funktioner.

Bland annat kan du inte längre gå med i grupper eller skapa egna grupper med dina vänner.

En annan negativ sak är att de sociala funktionerna till Meta Horizon Home stängs av permanent för Quest-modellen den 5 mars 2023.

Via Engadget

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.