Stardew Valley Mobile har uppdaterats till v1.5

stardew valley village 2021

Äntligen har Stardew Valley Mobile uppdaterats till version 1.5. Lanseringen av nya uppdateringen har varit försenad, men nu meddelar utvecklaren Eric ”ConcernedApe” Barone att den är släppt för både Android och iOS.

Uppdateringen är kostnadsfri om du redan äger Stardew Valley Mobile. Innehållet i nya versionen är knappast ny. Den finns redan på andra plattformar sen två år tillbaka. Initialt på PC och därefter på spelkonsoler som Nintendo Switch.

Det handlar främst om kvalitetsförbättringar som gör livet lite bättre för spelarna. Bland annat går det att flytta på växthuset och soptunnan där du slänger onödiga föremål. Dessutom kan spelet nu varna om du försöker slänga eller sälja ett föremål som behövs för att uppgradera spelets så kallade ”Community Center”.

Mobilappen har fått en hel del optimeringar av koden som gör att framtida uppdateringar blir enklare att skriva och släppa. Det bör snabba upp utvecklingstakten framöver.

Dessvärre betyder en omskrivning även att det kan ha smugit in buggar. Eric Barone har bett om hjälp med att hitta och rapportera eventuella buggar så att han kan fixa den. Exakt hur många uppdateringar som släpps framöver är inte klart, men Eric har lovat att underhålla spelet för att åtminstone hålla det vid liv.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.