Google Pixel 3 kan få trådlös laddning

google pixel 2 pixel 2

Det fullkomligen väller in rykten och påståenden om kommande Google Pixel 3. Ett av de senaste påstår att nya mobiltelefonen får stöd för trådlös laddning.


Ryktet har sin början i Android P ”Beta 2” där XDA Developers har hittat tydliga referenser i koden om just trådlös laddning. Mer specifikt om en trådlös laddningsdocka där den unika referensen är ”com.google” istället för ”com.android” som annars var väntat.

Det är en indikation på att laddningsdockan kan vara specifikt utvecklad för Google Pixel 3 och dess storebror Google Pixel 3 XL. En annan detalj som talar för att ryktet är sant är att telefonerna kan använda glasmateria på baksidan.

Mobiltelefoner med baksida av aluminium har generellt inte trådlös laddning eftersom materialet inte släpper igenom det magnetfält som behövs för att ladda batteriet.

Om vi tittar tillbaka på Google Nexus 5 och Nexus 6 så hade de stöd för trådlös laddning; något som oförklarligt togs bort med Nexus 5X och Nexus 6P. Och därefter har tekniken varit frånvarande i Googles mobiltelefoner.

En annan funktion som XDA Developers har hittat referenser om i Android P är tryckkänsliga sidor på telefonerna.

Tekniken dök upp med Pixel 2-serien och det vore förvånansvärt om Google inte tog den till nya modellerna. Tryckkänsliga sidor gör att du snabbt kan starta den digitala assistenten i telefonen; eller om du har en HTC U11/U12 med samma teknik på sidorna går det att ställa in vilken app som ska startas.

Det är viktigt för Google att hålla sig i teknikens framkant med sina nya mobiltelefoner. Att inkludera trådlös laddning är ett steg framåt för att hålla jämna steg med konkurrenter som iPhone X och Galaxy S9. Om företaget inte lyckas med det kommer det initiala intresset för Pixel 3-serien snabbt att dö ut.

Vad tror du om kommande Pixel 3? Skriv gärna en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.