Nintendo Switch kan få stöd för YouTube och Netflix

nintendo-switch-neon-joy-con

Nintendo Switch har inga appar för YouTube och Netflix. För många är det nästan ett hån från den japanska speljättens sida eftersom båda videotjänsterna är så extremt vanliga idag med miljontals användare.

  • Stor amerikansk butik ändrade beskrivningen till Nintendo Switch
  • Ingen officiell bekräftelse från Nintendo
  • Många användare av spelkonsoler vill kunna titta på film
  • YouTube och Netflix behövs för att framtidssäkra spelkonsolen

Det är tydligt att Nintendo tar starkt avstånd från videotjänsterna och istället vill fokusera användarna på de spel som erbjuds till spelkonsolen. Åtminstone har det varit så fram tills nu.

Enligt en listning på webbsajten Best Buy kan Nintendo Switch få officiellt stöd för både YouTube och Netflix i framtiden. Detta enligt en listning av båda tjänsterna på butikens Switch-sida. En listning som idag har tagits ner igen.

Texten som stod att läsa var följande, fritt översatt från engelska: Få åtkomst till en värld av omedelbar underhållning med denna produkt. Bara anslut till internet och strömma filmer, lyssna på musik och använd ett brett utbud av annat material.

Informationen om YouTube och Netflix är inte officiell på något vis. Både bilder och text har lagts till av Best Buy själva. Därför ska det tas med en stor nypa salt.

Nintendo kommer att hålla ett evenemang under spelmässan E3 2018 och kanske har vi turen att få se en officiell bekräftelse på videotjänsterna där. Det vore logiskt av Nintendo att täta de gapande hål av bristande innehåll som Switch har idag; och det skulle sannolikt inte kosta dem en krona att göra det.

Dessutom finns redan andra filmtjänster på plats, som amerikanska Hulu.

Om Nintendo vill att Switch ska behålla sin position som en jämlike till giganterna Xbox och Playstation i framtiden så måste konsolen erbjuda likvärda lösningar. Det räcker inte längre med spel. Tillgången till musik och film är en minst lika stor del av användarnas krav på spelkonsolerna idag.

Eller vad tror du?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.